Ny bog af Betty Sørensen om Klim Fjordholme Skole 1883-1958

Fjordholme Skole

Om bogen:

“Bogen er først og fremmest et lokalhistorisk bidrag, men også en beskrivelse af hvordan en meget lille skole på landet
fungerede først i 1900tallet. Omkring 1870 begyndte de første ”pionerer” at bosætte sig på Klim Fjordholme. En øde egn af landet, hvor børnene havde ca. 7½ km til den nærmeste skole. I 1883 valgte beboerne derfor at benytte sig af friskolelovens muligheder og oprette en privat skole i et udhus til deres børn. Omkring århundredskiftet besluttede sognerådet, hårdt presset, at opføre en skolebygning på Klim Fjordholme, og umiddelbart derefter blev et offentligt skoledistrikt etableret.
Bogen er dels baseret på materiale fra Lokalhistorisk Arkiv i Fjerritslev, dels på oplysninger fra tidligere elever, vikarer og andre med kendskab til Fjordholme Skole, samt på mine egne oplevelser som elev på Fjordholme Skole fra 1950 til 1958, hvor skolen lukkede.
Betty Sørensen”
9788799186310
ISBN 978-87-991863-1-0
Bogen kan købes ved henvendelse til Betty Sørensen:
Tlf. 6595 7930
Email: betty-rudolf@mail.dk.
Pris: kr. 110,- kr. pr. stk. + forsendelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.