3 thoughts on “Nyt om Peter Grishauges blog

 1. Michael Blæsberg Knudsen 23. maj 2021 / 6:59 pm

  Opdatering af min henvendelse i dag vedr. Mads Pedersen i Vognsild.
  Du har helt sikkert fået fat i den rigtige Hedegaard, nemlig i Bislev sogn. Desværre er kirkebogen først påbegyndt i 1740’erne, men interessant er, at Søren Christensen fra Hedegaard i Bislev ikke blot kan knyttes til familien via hans tilgodehavende ved skiftet i Vognsild, men ved Mads Pedersens første barns dåb i Vognsild i 1705 står anført: “Søren Christensens kone af Heedegaard som bar barnet” – det virker sandsynligt, at Søren Christensen kunne være Mads Pedersens svoger, altså at Søren Christensens kone er barnets faster.
  Der kan vist ikke være tvivl om, at der er skrevet forkert i fæsteprotokollen, så der skulle have stået Hedegaard i Bislev.
  Med venlig hilsen
  Michael Blæsberg Knudsen

  • Otto Jensen 24. maj 2021 / 11:11 am

   Hej Michael
   Tak for de rosende ord om vort site! Din første kommentar sendte jeg videre til Peter Grishauge (hvis mormors slægt, spørgsmålet angik) , men nåede ikke at få hans respons inden du skrev din sidste kommentar i aftes.
   Med venlig hilsen
   Otto Jensen

 2. Michael Blæsberg Knudsen 25. maj 2023 / 6:43 pm

  Jeg er nu kommet til en del af min slægten, som kom fra Gøttrup sogn. Peter Grishauge skriver om Søren Christensen Tinlau, der døde 1719 i Gøttrup, at han døde på Gøttrup Mølle. Er det via tingbøger eller lign. at I har viden om, at de boede på Gøttrup Mølle? Har I nogen idé til, hvor hans hustru Anne Christensdatter bliver af efter 1719?
  Med venlig hilsen
  Michael Blæsberg Knudsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.